Rezumat dezbatere proiectul Legii Vaccinarii, Comisia de Sanatate din Senat, 26 septembrie 2017

Preambul:
Tipurile de vaccinuri vor fi stabilite prin hotărârea guvernului
Cele antitetanos și antirabice vor fi plătite de la bugetul fondului de sănătate publică
Numărul celor care doresc vaccinare este mult mai mare decât al celor care nu doresc.


Maria Nicoleta Andreescu (APADOR-CH): Copiii nu pot discerne pentru ei, obligația de a vaccina copiii nu încalcă niciun drept fundamental.


Dr. Sandra Adalgiza Alexiu (Societatea Naționala de Medicină a Familiei): Să se țină cont de opiniile validate științific, de medicina bazata pe dovezi, de părerea experților în vaccinare. În America a fost scos amendamentul privind refuzul vaccinării pe motive religioase. (Eronat!)


Șef comisie dr. László Attila: Vă mulțumesc tuturor care mi-ați trimis email-uri, cate 20-50 pe zi, am făcut eforturi să le citesc. Au fost unele care aveau formulări și amendamente pertinente. Am pielea foarte tăbăcita. Ar fi bine sa renunțați la manipulări pentru a influenta comisia.


Senator Cristian Lungu: Am depus 47 de amendamente. De exemplu art.2 lit.8 - definirea vaccinului. Cum sunt administrate vaccinurile în cazul de imunitate scăzută?
Intervenție medic: cum preîntâmpinam expunerea naturala la același agent patogen viu și neatenuat a unei persoane imunodeprimate?


Cristian Lungu: Dr. Sandra Adalgiza Alexiu dezinformează, în USA doar California a fost scos amendamentul privind refuzul vaccinării pe motive religioase și decizia e deja atacată în instanță. Unde este obligația medicilor de familie de a stabili daca un copil poate fi sau nu vaccinat?

Jurist Alexandra Oberschi: Suntem în legătura cu mii de părinți care au avut efecte adverse. Fraza că există doar un efect advers la un milion de vaccinări e deplasată. Copiii sunt netestați de medic, sunt vaccinați în serie. Solicităm analize și anamneza completă pentru siguranța vaccinării.


László Attila: Ne-am angajat ca țară să eradicăm rujeola până în 2020. Deciziile sunt luate în foruri extrem de largi, la nivel supranațional.


Dr. Dănăilă: Începe cu istoric vaccinare. 30 milioane morți din cauza variolei. Vaccinarea este un act de securitate națională. Vaccinul produce reacții minore dar stopează bolile cu extindere în masa. Neavizații susțin lucruri aberante. Mitingurile sunt făcute de oameni neavizați, care vor sa facă indirect un rău societății


Cristian Lungu: Comparăm starea de sănătate copii vaccinați vs nevaccinați pe un studiu făcut pe 700 de persoane.

Senator dr. Diaconescu Renica (Specialitate neurologie): Studiul e o prostie. Studiul nu prezintă rezultatele numeric ci procentual, deci nu e relevant. E necesar un studiu pe minim 5000 persoane.


Dr. Pavel Chirila (doctor imunologie și profesor bioetică): Am vaccinat mii de copii. Legea încalcă principiul fundamental al bioeticii. Nici preemțiunea persoanei în fata grupului nici preemțiunea grupului în fata persoanei. Încălcarea principiului este caz penal.


László Attila: Dna Alexandra Oberschi încearcă sa manipuleze situația aducând persoane în fata comisiei.


Dr. Pavel Chirilă: Nu putem injecta o substanța farmacologică cu forța
László Attila: Sifilisul cum îl tratam, după ancheta epidemiologica? (uită că vaccinul e preventiv iar tratamentul sifilisului nu, făcând abstracție de baza virala a compoziției vaccinului)


Dr. Pavel Chirila: Pentru dl dr. Dănăilă: In Uganda a fost injectat virusul ROR. După 5 ani a năvălit un virus rubeolic mutant care a omorât 5000 copii. Statisticile EUROSTAT, Romania are cea mai mare acoperire BCG din lume, copiii sunt vaccinați de la naștere și incidenta TBC din Romania e cea mai mare.


Dr. Sandra Adalgiza Alexiu: Vaccinarea BCG se face pentru a evita complicațiile grave ale TBC și nu pentru eradicarea tuberculozei. Vaccinul antihepatic se face pentru ca nu știm dacă mama a avut sau nu hepatita B la naștere. Vaccinul antihepatic și vaccinul HPV previn cancerul. Dumneavoastră nu ați dori sa nu va moară copilul de cancer?


László Attila: Epidemia de rujeolă de acum e produsa de un serotip specific zonei africane. Avem capacitatea de a anticipa ce epidemii pot sa apară (vezi gripa porcină). Militarizarea Cantacuzino se face pe criteriul de disciplină. (ATENTIE! Attila confunda serotipuri cu genotipuri. Pentru un medic este foarte grav, deoarece acestea sunt notiuni elementare pentru un student la medicina!)


Dr. Anca Nițulescu: Cf art. 59 din lege, personalul medical este obligat să nu furnizeze informații părtinitoare. La art. 11 se spune că se pot derula doar campanii împreună cu producătorii de vaccinuri care să prezinte doar efectele pozitive nu și cele adverse. Cum se vor prezenta pacienților efectele adverse ale vaccinurilor? Există probleme de contaminare vaccinală. După ce personalul medical din Franța a fost vaccinat în proporție de 100% contra hepatitei B s-a constatat o explozie a cazurilor de scleroza multiplă (24000). Ministerul Sănătății al Franței a fost acționat în instanță. Virusul SB40 cultivat pe rinichiul de maimuța pe care s-a cultivat vaccinul poliomielitic are efect cancerigen. Trucarea studiului care arata dependenta dintre ROR și autism.


Avocat Mihai Rapcea: Cf. art. 13 din lege, care sunt categoriile vaccinării obligatorii? Cum se pot aprecia situațiile epidemiologice? Care este criteriul de stabilire a unei astfel de situații (vezi gripa porcina). Nu cumva avem nevoie și de un guvern militar daca tot treceți Cantacuzino sub jurisdicție militară? Avem nevoie de șefi apolitici.


Diaconescu Renica
(specialitate neurologie): Majoritatea suntem doctori, nu vrem să facem rău. Nu veniți cu studii de 700 de oameni. În medicină ne bazam pe dovezi nu de pe povesti. Suntem dispuși sa amendăm legea acolo unde trebuie amendată.

Medic: Să vă reamintesc, în era pre vaccinală am avut 500 milioane de morți. Cu era vaccinală vad ca sunteți documentați. Face referire doar la site-ul CDC.


Dr. Dănăilă: In Germania nu intri la școală daca nu ești vaccinat. (Eronat!)


Ioana Coman: Din 2015 se prefigurau sancțiuni drastice pentru părinții care nu își vaccinează copiii, când gradul de vaccinare era mic si erau doar 7 cazuri de rujeolă în România.


László Attila: Din când în când copiii cu imunitate scăzută pot face rujeola și în timpul alăptării. Italia a introdus obligativitatea vaccinării la toata populația.

Ioana Coman: Persoanele vaccinate pot deveni contagioase. (E rejectata de la vorbitor.)


Diaconescu Renică: Prima condiție când s-a înființat baza NATO de la Deveselu a fost că americanii au cerut sistem de vaccinare în Romania. Au cerut documente de vaccinare pentru toți oamenii care vin în contact cu ei (deci ii apară sau nu vaccinarea ?)


Cristian Lungu: Mergem pe amendamente. Problema definiției consimțământului prezumat. BOR a încercat consimțământ prezumat pe ora de religie și a fost respins.


László Attila: Consimțământul prezumat va fi reconsiderat, pe baza obiecțiilor formulate în 21 de pagini trimise de Consiliul Legislativ. Nu ați atins nici măcar una din problemele majore pe care le-am semnalat noi (nu a întrebat nimeni care sunt celelalte probleme majore semnalate de comisia medicală)


Cristian Lungu: Statistica pe cazurile de rujeola nu e corecta. Din cele 34 de decese doar 8 au diagnostic de rujeolă.


László Attila: Se moare de complicații majore, care sunt produse de rujeolă, prin suprainfectare. Scopul vaccinării (ROR) nu este de a elimina rujeola ci de a preveni complicațiile ei (deci persoanele imunodeficitare pot lua rujeola?)


Cristian Lungu: Fiecare articol de presa prezintă că toate cele 34 decese sunt exclusiv datorate rujeolei. Se impune și vaccinarea adulților. Costul vaccinării va fi suportat de companiile private romanești în favoarea societăților producătoare de vaccinuri.


László Attila: Vi se pare normal ca un angajat din sectorul alimentației publice să aibă hepatita B?


Cristian Lungu: Un angajat care are hepatita B nu e angajat pe un astfel de post și oricum în domeniul alimentației se fac controale anuale privind starea de sănătate a angajaților pe banii companiilor. (Attila nu cunoaște legislația!)


Ana Măiță (asociația mame pentru mame): Susținem legea vaccinării 100% și responsabilizarea școlilor. Susținem toate masurile care se impun pentru a proteja sănătatea publica. Nu e de acord cu exceptarea de la vaccinare pe motive religioase. Invocă legea 272. A descris un caz căruia nu i s-a putut amputa un picior pe motive religioase. Copilul a fost ridicat de sub tutela părinților. (Absolut irelevantă comparația.)


Din sala: ... parcă în statutul asociației mame pentru mame era trecut inițial nașterea naturală ... Ana Măiță se eschivează de la răspuns, e salvata de comisie.


Velicu Alexandru (vicepreședinte A.N.M.D.M): Profilaxia conferă copiilor o imunitate, care nu impune vaccinarea. Vaccinurile nu erau așa nocive înainte. Mai dispunem de corpul nostru sau suntem tratați ca niște oligofreni care nu știm ce sa facem?


Dan Dumitrescu (Secretar de Stat la M.S.): Copilul în necunoștință de cauză va poate da în judecată ulterior că nu l-ați vaccinat când trebuia.


Velicu Alexandru (vicepreședinte A.N.M.D.M): Copilul nu mi l-a dat statul.


Medic: Statusul imunitar poate avea efecte în relațiile dintre indivizi.


Octavian (părinte): Prospectul pentru IMOVAX diferă, dă exemplu Israel unde apare ca efect secundar moartea. Nu poate avea încredere în vaccinuri promovate de doctori politicieni cum nu are încredere în aceeași politicieni care au dus tara la groapa (aplauze)


Costel Stanciu (APC): O lege cu 77 articole. Societatea civilă a fost indusă în eroare. Face analogie cu acordarea creditului pentru consumatori care a dus la falimentul a sute de mii de români. Pledează pentru eliminarea obligației vaccinării. Nu are nicio certitudine privind calitatea și conținutul vaccinurilor. Oamenii sănătoși constituie un pericol pentru sănătatea publica iar cei care gândesc sunt un pericol pentru siguranța națională.


Adrian Aciu: E un proiect ciudat de lege. Amendamentul pentru informarea corecta privind vaccinarea a fost eliminat. A rămas în vigoare doar promovarea vaccinurilor în mass media. Cere rediscutarea legii în minister, nu pe fugă. Când vezi că sunt probleme nu mergi ca boul la vaccinat.


Jurist Alexandra Oberschi:
e rejectata de la discuție.


Senatorii și medicii au obosit sau li s-a făcut foame. Ședința se suspendă.


Autor: Jan Anderson.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

STUDIU despre testul IDR (tradus)

Statistici EXTREM DE IMPORTANTE despre reactiile post-vaccinale

Marturie reactii adverse Silviu