Contraindicatii la vaccinare: 6 persoane care nu ar trebui niciodata vaccinate


Chiar si cei mai aprigi sustinatori ai vaccinarii trebuie sa recunoasca: vaccinurile nu sunt o procedura medicala standard, care sa poate fi aplicata identic tuturor, iar unele persoane pot suferi reactii adverse. In continuare veti gasi cateva contraindicatii la vaccinare care va vor surprinde.

Dezbaterea pe tema vaccinarii este una foarte aprinsa si, personal, nu imi doresc sa intru in polemici. Sunt bucuros sa pot face alegerile potrivite pentru familia mea, in timp ce voi sa decideti corect pentru familiile voastre.

Inteleg ca oamenii sunt speriati si ca exista o teama pe acest subiect in jurul nostru. Dar haideti sa fim realisti: vaccinarea reprezinta un act medical. Implica riscuri. Vaccinarea nu este potrivita pentru toti. Exista cel putin sase tipuri de persoane pentru care vaccinarea ar trebui evitata. Voi enumera aceste tipuri in cele ce urmeaza.

Contraindicatii la vaccinare

Precum o operatie anume sau o anumita reteta medicala nu va functiona la fel de bine pentru toata lumea, tot asa si vaccinarea poate sa nu fie o alegere buna pentru toti oamenii.

In mod special, unele persoane sunt mult mai predispuse la a suferi efecte adverse post vaccinale, iar printre acestia sunt:

1. Persoanele cu boli autoimune

Cand o persoana are o boala autoimuna, inseamna ca sistemul sau imunitar a inceput sa-i atace propriul corp. Printre bolile autoimune se regaseste artrita, boala tiroida, fibromialgia, lupus si scleroza multipla. Stiati ca alergiile, eczema, astmul si tulburarile digestive din perioada copilariei pot fi tot semne ale unei boli autoimune sau pot indica tulburari ale sistemului imunitar?

Vaccinarea are rolul de a provoca un raspuns imunitar. Atunci cand sistemul imunitar nu functioneaza corect, acesta nu raspunde precum era de asteptat in urma vaccinarii. In schimb, devine si mai confuz si ataca in continuare corpul.

In cazul adultilor cu boli autoimune, aceasta ar insemna agravarea simptomelor sau aparitia altora noi; in cazul copiilor, acest asalt asupra sistemului imunitar ar putea fi picatura care a umplut paharul, vaccinarea putand duce la agravarea simptomelor si chiar la aparitia unor noi boli autoimune, precum diabetul de tip unu sau chiar autism.

Potrivit dr. Natasha Campbell –McBride, autorul „Gut and Psychology Syndrome“:
Un sistem imunitar compromis nu va raspunde stimulilor externi precum este de asteptat!Vaccinarea este o mare provocare pentru sistemul imunitar. Producatorii de vaccinuri le realizeaza pentru copiii cu un sistem imunitar normal, pentru care este previzibila reactia postvaccinala.

Cu toate acestea, in societatea noastra moderna, ne regasim in situatia in care un numar tot mai mare de copii nu mai au un sistem imunitar normal iar acestia nu vor suferi reactiile postvaccinale previzible.‘‘

2. Copiii nascuti din mame cu boli autoimune

Copiii nascuti din mame cu boli autoimune sunt mai predispusi la un sistem imunitar disfunctional. Copiii nascuti din mame cu fibromialgie, tulburari digestive, alergii severe, eczema, astm sau tulburari neurologice nu ar trebui sa se vaccineze, conform dr. Campbell - McBride.

3. Persoanele cu mutatii genetice

Poate ai auzit pana acum de ingrozitoarea mutatie genetica MTHFR. Aceasta, impreuna cu alte mutatii genetice, cauzeaza functionarea mai putin optima a sistemului de detoxifiere a organismului uman.

Potrivit Chriss Kesser,
(mutatia MTHFR) afecteaza detoxifierea organismului. ...Metilarea produce glutation, care este una dintre moleculele majore in procesul de detoxifiere. Daca metilarea nu se produce corespunzator, organismul nu va mai fi capabil sa se detoxifice, ceea ce poate duce la o susceptabilitate ridicata a toxicitatii metalelor grele, a toxicitatii pesticidelor, toxinelor din mediu si a poluantilor, a toxicitatii din lipopolizaharide sau din alte toxine bacteriene si patogene – deci, in general, o susceptabilitate crescuta privind toxicitatea, asta deoarece organismul nu mai are capacitatea de detoxifiere.‘‘ (Sursa: https://chriskresser.com/methylation-what-is-it-and-why-should-you-care/)

Se estimeaza ca intre 40 si 60% dintre oameni au aceasta mutatie MTHFR si, tocmai de aceea, nu ar fi persoanele potrivite pentru vaccinare.

Precum am explicat mai sus, persoanele cu aceasta mutatie genetica prezinta dificultati in detoxifierea metalelor grele, a toxinelor din mediu si a poluantilor, precum si a toxinelor bacteriene si patogene.

Ce contin vaccinurile? Metale grele (mercur si aluminiu), toxine de mediu si poluanti (formaldehida, glutamat monosodic, antibiotice), bacterii patogene (virusii care sunt meniti sa stimuleze un raspuns imun si care, printre altele, sunt predispusi contaminarii).

4. Oricine este bolnav

Este binecunoscut faptul că cei care sunt imunocompromiși, cum ar fi cei cu HIV sau cancer, nu pot fi vaccinați. De asemenea, cei care suferă de o boală moderată sau severă (cu sau fără febră) nu pot fi candidați buni pentru vaccinare. (Surse: www.immunize.org/catg.d/p3072a.pdf si https://www.cdc.gov/vaccines/schedules/hcp/imz/adult.html)

În perioadele de boală, sistemul imunitar lucrează din greu. Vaccinările servesc la stimularea sistemului imunitar, astfel că un sistem imunitar deja solicitat este probabil să funcționeze defectuos atunci când este supraîncărcat cu agenți patogeni și cu toxinele care le însoțesc. Se recomandă ca cei care suferă de o boală să fie precauți cu privire la vaccinare.

5. Femeile însărcinate

Am auzit de multe ori de la femeile insarcinate cum medicii lor le-au impins sa faca vaccinuri in timpul sarcinii. Poate fi foarte derutant, în special atunci când instinctul mamei este de a le refuza. Vaccinarea în timpul sarcinii nu a fost extensiv studiată.

Un studiu a concluzionat totuși că vaccinarea cu vaccinuri vii sau atenuate (slăbite) este contraindicată în timpul sarcinii datorită riscului pentru făt. Autorii studiului sugerează că femeile aflate la vârsta fertilă trebuie testate pentru sarcină înainte de a fi imunizate, iar femeile care au fost recent imunizate să aștepte să rămână gravide timp de cel puțin patru săptămâni. (Sursă: https://www.amazon.com/gp/product/0954852028/ref=as_li_qf_sp_asin_il_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=0954852028&linkCode=as2&tag=natumomminpro-20&linkId=76FRQEZQ4N3HYSJU)

Un alt studiu al sistemului de raportare VAERS a relevat o creștere de 4.250% a mortalității fetale după vaccinarea împotriva gripei. Studiul a concluzionat că "o toxicitate sinergică asupra fătului a rezultat probabil din administrarea vaccinurilor pandemice (A-H1N1) și gripei sezoniere în timpul sezonului 2009/2010". (Sursă: http://journals.sagepub.com/doi/abs/10.1177/0960327112455067?rss=1&)

Cercetătorii nu au putut, de asemenea, să demonstreze eficacitatea vaccinării împotriva gripei în timpul sarcinii pentru mame sau, mai târziu, pentru copiii care s-au născut. (Sursă: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15311370)

CDC enumeră sarcina ca o contraindicație pentru vaccinare pentru gripa viu atenuat, varicela (varicela), zoster (zona zoster), si MMR (rujeolă, oreion, rubeolă). (Sursă: https://www.cdc.gov/vaccines/schedules/hcp/imz/adult.html)

6. Cei care au avut anterior o reacție la o vaccinare

Potrivit CDC, contraindicațiile vaccinului includ persoanele care au avut anterior o reacție alergică severă (cum ar fi anafilaxia) la un vaccin, precum și cele care au suferit anterior encefalopatie (comă, scăderea nivelului de conștiență sau convulsii prelungite) după un vaccin. (Sursă: https://www.cdc.gov/vaccines/schedules/hcp/imz/adult.html)

Alte reacții care pot fi evidente sunt noduli mari, umflați la locul injectării, astm bronșic sau alte afecțiuni autoimune la scurt timp după vaccinare sau febră mare, persistentă după vaccinare.

Evenimentele adverse după vaccinare nu sunt întotdeauna ușor de observat, deci este important să știți ce să căutați. Reacțiile adverse pot include convulsii, vărsături, cefalee, amețeală, leșin sau articulații sau mușchii rigizi.

În mod evident, vaccinările nu sunt alegerea potrivită pentru toată lumea și fiecare familie ar trebui să decidă ce este potrivit pentru ei și pentru copiii lor. Atunci când părinții sunt conștienți de contraindicațiile vaccinului, aceștia pot face alegeri informate și mai sigure pentru copiii lor.

Vă rugăm să împărtășiți acest post astfel încât alți părinți să poată afla despre contraindicațiile vaccinului și să decidă dacă vaccinarea este potrivită pentru copiii lor.


Sursa: https://www.thefamilythathealstogether.com/vaccine-contraindications-six-people-not-vaccinated/

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

STUDIU despre testul IDR (tradus)

Statistici EXTREM DE IMPORTANTE despre reactiile post-vaccinale

Marturie reactii adverse Silviu